Belize
 

Belize er en etnisk mosaik. Her møder du negre, som blev sejlet hertil fra Vestindien for at arbejde i plantagerne, indiske købmænd, som kom til Belize for at handle og siden slog sig ned, sønner af engelske adelsfolk, som stadig taler et smukt højadeligt engelsk, kinesere, som i Belize har fundet et åndehul og fordelagtigt handelssted samt maya-indianere, som holder fast ved den gamle kultur og traditioner.
Belize dækker et areal på kun 23.300 kvadratkilometer og har en befolkning på 250.000. Den største befolkningsgruppe er creolerne, som taler en ganske speciel engelsk dialekt, der i starten er lidt vanskelig at forstå. Creolerne er primært efterkommere af afrikanske slaver og engelske pirater, der udnyttede landets naturlige havne som skjulesteder og det farlige rev langs den Caribiske Kyst som beskyttelse mod den spanske overmagt.
I syd bor garinagus-folket, som taler en indisk dialekt. Du vil sandsynligvis også støde på spansk og andre europæiske sprog.
Belize nyder godt af verdens næststørste koralrev, der er 290 kilometer langt og beboet af alverdens fisk i alle regnbuens farver. Regnskoven og sumpene byder på en vidtfavnende flora og fauna.
Mod nord grænser Belize op til Mexico - mod vest til Guatemala. Belize består primært af tropisk lavland. Den nordlige del langs den Caribiske Kyst er meget sumpet. Mod vest rejser Maya-bjergkæden sig.
I sammenligning med de øvrige mellemamerikanske lande har Belize en relativ høj levestandard, og såvel uddannelsessystem som økonomi er veludviklet. Belize hed tidligere Britisk Honduras og har den dag i dag tætte forbindelser til Storbritannien igennem Commonwealth. Den engelske dronning er i øvrigt højeste myndighed i Belize.
Da Fox-TV i år 2000 skulle finde et unikt og smukt sted at filme serien "Temptation Island" faldt valget på Caye Ambergris.

Vi har været i Belize 2 gange, nemlig på rejserne Mexico, Guatemala & Belize, Nord- og Mellemamerika.

Læs vores fakta om landet her...
Rejsetidspunkt
Perfekt                        
                        
Middel                        
                        
Dårlig                        
Måned
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Videoer
Mexico2007_Belize_2.wmv (320x240)
Dagbogsberetninger fra rejsen : Mexico, Guatemala & Belize
10-02-2007: Ting tager tid11-02-2007: Go slow(ly) on Caye Calker
12-02-2007: Snorkel-tur13-02-2007: Dykker-tur
14-02-2007: Sikke en varm Valentines dag
Dagbogsberetninger fra rejsen : Nord- og Mellemamerika
26-01-2009: Dejlige Belize27-01-2009: Tobacco Caye 1. dag
28-01-2009: Tobacco Caye 2. dag
Aktiviteter på rejsen
Til vands: Dykning på Caye CaulkerTil vands: Snorkeltur på Caye Caulker
Billeder fra Belize
Ambergris Caye (4 billeder)Belize city (10 billeder)
Caye Caulker (51 billeder)Dangriga (11 billeder)
Tobacco Caye (21 billeder)