Sardinien i maj
20-05-2011 - 23-05-2011

Store bededag tog vi af sted på en forlænget weekendtur til Sardinien. Sardinien er italiensk ø og den næststørste ø i middelhavet, så hele øen kunne under ingen omstændigheder ses på en weekend. Vi fløj med RyanAir til den nordlige kystby Alghero, som er en smuk by med en gammel bydel og absolut en besøg værd. Det er dog en mindre by på ca. 50000 indbyggere, og selve byen har ikke nok indhold i sig selv til 3 dages sightseeing. Vi brugte byen som en base for at opleve en bid af den nordlige del af Sardinien.

Overalt i byen er der mulighed for at leje biler, cykler, motorcykler og scootere. Det skal dog siges at det er meget dyrt, og har man mere en 5 dage til rådighed er det en god idé at leje en bil. Så kan man køre fra by til by og overnatte på en af de utallige bed & breakfast der findes på øen. Men husk at bestille billeje hjemmefra via internettet, da startpriser pr. døgn i Alghero for den mindste bil ligger på omkring 550,- kr! Vi valgte at leje en scooter, det kostede os 40 euro for en dag. Vær dog her opmærksom på en meget høj selvrisiko hvis uheldet er ude! At leje en scooter for en dag er en glimrende idé og kan klart anbefales. Vi valgte at køre nordpå med La Pelosa stranden nord for Stintino som mål, da den er kåret til en af de flottes på Sardinien. Vi tog en afstikker med scooteren til en høj/bjerg tæt ved de meget besøgte grotter (grotte di nettuno). 45 minutters vandring til toppen, hvor der er en meget flot udsigt ud over bugten og helt til Alghero. Grotterne besøgte vi dog ikke, da vi tidligere har set tilsvarende grotter og ikke ønskede at betale de 15 euro indgangsbilletten koster. Alternativt kan man også tage en af de mange bådture fra Alghero til grotter. La Pelosa stranden er helt sikkert et besøg værd, og på vejen fra Alghero til La Pelosa kommer man igennem et væld af vinmarker og masser af meget små uturistede byer med ganske få indbyggere. Forvent dog ikke dramatisk flot natur på ruten...

Om søndagen tog vi en smuttur fra Alghero til byen Sassari. Netop denne weekend var der en 3 dages festival i byen med flotte optog med masser af udklædte folk i traditionelle sardinske kostumer. Festivallen der hedder Cavalcata Sarda har sine højdepunkter hvert år den 3. søndag i Maj i centrum af byen, og bliver set af det sardinske folk som en fejring af forårets komme. Bedste transport form til Sassari er med tog der både er billigere og hurtigere end bussen.

Flybilletterne med RyanAir direkte fra Billund til Alghero t/r betalte vi 650,- kr for pr. snude. Vi har aldrig før betalt så meget for en RyanAir billet, men da det var over en helligdag var prisen derfor en anelse højere.
    745 dkk svarede til 100 Euro 

Billede kavalkade