Tongyeong, Sydkorea: Trekking i Jirisan Nationalpark 
  Tirsdag den. 27-09-2011

Efter en hård nat på det varme gulv, vågnede vi tidligt, klar til at prøve kræfter med nationalparken. Vores værter stod åbenbart ikke tidligt op, så vi spiste nudler fra den lokale butik til morgenmad, inden vi begav os af sted.

Der er ca. 1 km stejl vej fra byen op til indgangen af Jirisan Nationalpark. Vi blaffede op til indgangen. Mange koreanere fra Seoul kører direkte derop og stiller bilen, så vi blev samlet op af et meget fint ægtepar i en dyr, dyr bil. Selvfølgelig var de begge iført det sidste nyeste skrig inden for trekkingudstyr :o)

Jirisan Nationalpark er gratis - det koster kun at parkere sin bil. Der findes over 12 toppe i denne nationalpark, som er over 1000 m.

Fra indgangen kører en lille shuttlebus folk tættere på, hvor ruten op til toppen begynder. Det koster 2.000 won pr. billet, men gør det endeligt, så sparer man lidt på kræfterne til opstigningen.

Den højeste top i nationalparken hedder Cheonwangbong - 1915 m. Der er 4,8 km derop. Samme rute tager dig også forbi det gamle tempel, Beopgyesa, som ligger i 1400 m. Der er 2,8 km op til templet, som er den mest populære rute. De farvestrålende motionsglade koreanere kommer herop for at bede. Det så lidt morsomt ud. Folk udstyret i det vildeste trekkingtøj lå bedende på gulvet sammen med munke.

De folk, som fortsætter op ad bjerget mod toppen, overnatter ofte i små hytter deroppe.

Vi valgte kun at tage den populære strækning op til templet, som tager 2 timer op. Første del af turen er rimelig nem. Den sidste del er stejl, og man går fra klippestykke til klippestykke, så det er hårdt for ens ankler. Turen op går igennem skov hele vejen, så det er først ved templet, at man får lov til at nyde den smukke udsigt over området.

Vel nede fra bjerget igen - alle 3 - kunne vi lige nå endnu en omgang nudler igen nede i byen. Vi fik et lift fra nationalparkens indgang til Jungsan-ni. En lastbil stoppede og gav os lov til at sidde på ladet det sidste stykke ned til byen, så vi slap for at vandre den sidste km :o)

Sidst på eftermiddagen tog vi bussen videre med retning mod Jinju, som tager 1,5 time. Herfra skiftede vi til bussen til Tongyeong, som også tager 1,5 time.

Tongyeong er en mindre by efter koreanske forhold, her bor kun 134.000 mennesker. Denne by er udgangspunktet for at besøge mere end 190 små øer, som ligger spredt i havet tæt ved kysten.

Efter at have sovet på gulvet og levet mest af nudler de sidste 24 timer, glædede vi os til en blød seng og lækker mad :o)

Overnatning - Nexon Motel, Tongyeong, Sydkorea
Adresse:Ligger tæt ved Gangguan havn
Godt:Stort, rent og pænt værelse.
Skidt:Minder igen lidt om et sexhotel, der lejes på timebasis.
Karakter:5   Pris:   200,00 kr. (40000 KRW) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)