Jungsan-ni, Jirisan, Sydkorea: Homestay ved Jirisan Nationalpark 
  Mandag den. 26-09-2011

Det var en udfordring at finde frem til denne omtalte nationalpark. Lonely Planet giver stort set ingen vejledning - generelt har bogen desværre store mangler. Heldigvis fandt vi hjælp på nettet fra andre turister, der havde taget strækningen fra Busan til Jirisan Nationalpark.

Der er utallige ruter og indgange til Jirisan Nationalpark, vi valgte denne:

Vi tog metroen Line 2 til Sasang Seobu Intercity Bus Terminal. Herfra gik der en bus til Jinju - 1,5 time og det kostede ca. 5.000 won pr. billet. Derfra tog vi endnu en bus resten af vejen til den lille bitte by, Jungsan-ni, som ligger oppe i bjergene ved foden af Jirisan Nationalpark. Denne strækning tog også 1,5 time og kostede også ca. 5.000 won pr. person.

Pludselig stod vi i en by omringet af bjerge, som vi håbede var det rette sted... Tilfældigvis, sad 2 piger og ventede på bussen ud af byen. Vi spurgte, om de talte engelsk. Som regel får vi "no". Men denne gang fik vi et smil. Det var 2 søstre, hvor den ene i dag boede i Californien, USA, hvor hun arbejdede som sygeplejerske - så hun talte flydende engelsk :o)

De var meget hjælpsomme og havde 45 min., inden deres bus afgik, så de ville gerne fungere som vores tolke i denne lille by in the middle of nowhere. De skrev nogle koreanske sætninger til os, så vi kunne finde frem til Jirisan Nationalpark næste morgen. Derudover fulgte de os hen til nogle minbak, så vi kunne finde et sted at overnatte.

En minbak er et privat hjem, hvor der lejes værelser ud. Rummene er meget spartanske og uden senge. Man sover på en ondol, som er en forhøjning i gulvet, der opvarmes om natten. Man får udleveret nogle tynde vattæpper til at sove på. Man kan dog sagtens mærke gulvets hårdhed gennem tæpperne. Men det var smukt og dejlig primitivt at sove en enkelt nat oppe i bjergene. Man sætter så meget mere pris på byen bagefter igen :o)

Det er svært at sige, præcis hvor vi overnattede, da de lokale ikke altid bruger adresser. Byen er så lille, så det er letteste at sige, at vi boede meget tæt ved parkeringspladsen, som ligger midt i byen. Vores minbak lå som det første op ad vejen mod kirken, hvor der også lå andre minbakker.

Vi spiste aftensmad hos vores værtsfamilie, men vi fik forklaret, at vi var vegetarer, da vi regnede med, at det ville være sikrest ikke at spise kød, da vi var lidt i tvivl om deres hygiejne. Det kostede 7.000 won pr. person, hvilket ikke er særlig billigt, når man tænker på hvor langt væk fra byen, vi er..

Overnatning - Minbak, Jungsan-ni, Jirisan, Sydkorea
Adresse:Ligger ved parkeringspladsen i midten af byen
Godt:Rent og pænt værelse.
Skidt:Ejerne taler dårligt/ingen engelsk.
Karakter:6   Pris:   150,00 kr. (30000 KRW) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)