Playa del Carmen, Mexico: Playa del Carmen 
  Søndag den. 01-02-2009

Der ligger en perle af strande på række efter hinanden op langs den caribiske kyst - Tulum, Playa del Carmen, Cozumel, Cancun og Isla Mujeres. Vi har taget en collectivo, minibus 70 pesos pr person for 45 min., videre til Playa del Carmen - byen hvor mange krydstogtskibe ligger til. Antallet af mexicanere, der taler engelsk, er betydeligt større her. Yucatan får også største delen af Mexicos turister.

Byen er ganske hyggelig med stranden inden for gåafstand. Der er en fin gågade, hvor man rigtig kan sidde ud og nyde de fine solskinsdage og lune sommeraftener med en kølig cocktail i hånden. Ofte kan man få 2 for 50 pesos. Der er et godt miks af restauranter i alle prisklasser. Stranden ligger ikke mange minutter væk, hvis man får brug for at hoppe i bølgerne.

Stranden i Tulum er meget flottere end i Playa del Carmen, hvor der er bygget meget tæt på vandet. Selve havet har den samme flotte turkis farve begge steder. Playa del Carmen har mere by, hvilket også kan være ganske dejligt.

Ved nærmere udforskning af gågaden om aftenen, viste det sig, at den var ganske lang - ca 1 kilometer proppet med barer og restauranter. Et rigtigt charter-feriemål, hvorfor der er ganske mange skandinavere her, så pas på med hvad man siger.

Der var SuperBowl om aftenen. Stort set alle steder havde sat storskærm op, så gæsterne kunne se kampen, mens de spiste eller drak. Det var ikke kun amerikanere, der fulgte med i kampen. SuperBowl er også ganske stort i Mexico, hvorfor alle brølede op hele tiden.

Playa del Carmen er sikker. Man kan roligt blive fuld og gå tilbage til sit hotel. Det er ikke nødvendigt at tage en taxi for en kort afstand.

I det område som collectivo, minibus, sætter folk af i, er der mange hoteller. Det er nemt at gå rundt og se, præcis, hvor man gerne vil bo i forhold til strand og by.

Overnatning - Quiam Hotel, Playa del Carmen, Mexico
Adresse:Av. 15 Norte s/n mellem Av. Juarez y Calle 2 Nte.
Godt:Der er airconition, og hotellet ligger centralt kun 2 blokke fra stranden.
Skidt:Prisen kunne godt være billigere. Alting er lidt dyre i Yucatan end resten af Mexico.
Karakter:7   Pris:   162,00 kr. (400 MXN) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)