Chetumal, Mexico: Fra Belize til Mexico 
  Torsdag den. 29-01-2009

Kl 09 præcis sejler kaptajn Bock fra øen med retning mod Dangriga inde på fastland. En returbillet koster 30-35 belize dollars pr mand.

Vi skal hele vejen til Mexico i dag. Første strækning er til Belize City og tager 4 timer, hvorefter vi skal skifte bus og videre mod Chetumal, som er den mexicanske grænseby. Den tur tager også 4 timer. De lokale busser er billige men meget varme - desværre stopper de også ret ofte.

Der findes ikke èt bestemt stoppested. Nej, folk står spredt langs siden af vejen. De stiller sig ikke samlet. Så ofte stopper bussen med kun 50 meters mellemrum - derfor tager transport sin tid :) Samlede transportomkostninger pr person var 25 belize dollars.

I radioen, på restauranter og barer er musikken uden tvivl altid reggae i Belize. I takt med at bussen nærmer sig Mexico ændrer folks udseende, sprog og musik sig også. Til sidst talte alle i bussen kun spansk, selvom vi stadig var i Belize. Musikken ændrede sig også fra reggae til mexikanske toner, selvom buschaufføren stadig var den samme :)

Grænseovergangen er hurtig og nem. Der er ikke meget trafik. Vi var faktisk de eneste. Det koster 19 usd pr person at forlade Belize.

Chetumal i Mexico er en godt sted at overnatte, så man slipper for transport om aftenen. Byen er billig og rig på både hoteller og restauranter. Menu del Dia, som er dagens ret, koster kun 50 pesos. Den består ofte at forret, hovedret, dessert og drikkevarer. Ja, det kan jo ikke gøres billigere ret mange andre steder.

En hotdog på gaden koster kun 10 pesos. Internet koster kun 10 pesos for 1 time. Mexico er billigere end Belize, det kan tydeligt mærkes. Folk i Belize joker med, at det koster mere at være i et land, hvor folk taler engelsk. Den "service" koster ekstra.

Vores Lonely Planet, Mellemamerika on a Shoestring, dækker ikke Chetumal. Derfor spurgte vi en taxichauffør om et godt sted. Han tog os hen til et godt og billigt hotel i centrum - kun 250 pesos. Så det kan godt betale sig at spørge de lokale.

Overnatning - Hotel Maria Dolores, Chetumal, Mexico
Adresse:Av. Alvaro Obregon No. 206
Godt:Det ligger lige i centrum med restauranter og butikker over det hele.
Skidt:Ingenting
Karakter:8   Pris:   101,25 kr. (250 MXN) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)