Seoul, Sydkorea: Jetlag i Seoul 
  Lørdag den. 17-09-2011

Lettere forsinket ankom vi lørdag morgen til hovedstaden Seoul. Vi sagde farvel til vores rejsemakker, som havde siddet ved siden af os fra Paris - en 17 årig pige fra Australien, som var på vej hjem. Hun havde endnu 11 timer tilbage i en flyver, inden hun var hjemme igen. Hun havde været af sted sammen med sin mor, men de kunne ikke komme med samme fly hjem, så hun følte sig lidt alene.

Fra lufthavnen tog vi Arex toget - 3.600 won pr. billet og strækningen tager 45 min, som stoppede 500 meter fra vores hostel. Stay Korea Hostel havde vi booket hjemmefra. De havde sendt os en meget udførlig rutebeskrivelse sammen med vores bookingbekræftelse, så vi gik direkte derhen uden problemer.

Seoul er super moderne. Gaderne er pakket med butikker og trendy cafeer - især coffee shops. De lokale må virkelig elske deres kop kaffe for udvalget er gigantisk. Hvis folk fra Nordkorea kunne set dette, ville de ikke tro deres egne øjne.

Vi startede vores rejse i Sydkorea på samme måde som de lokale starter dagen...med en kop trendy kaffe. Vanilje iskaffe koster 3.500 won. Derefter fortsatte vi med metroen til Dongdaemun, som er et område med markeder og shoppingcentre. En tur med metroen koster 1000 won pr. billet og 500 won i depositum, som refunderes, når man returner sin billet efter hver køretur.

Vi kørte ikke noget i Dongdaemun. Shoppingcentrene viser fin koreansk mode, og markederne byder på især sko. Det er ikke stedet at tage hen, hvis man gerne vil købe souvenirs og lokalt håndværk.

Vi skulle lige lære den koreanske metro at kende, så vi bedre kunne orientere os om navnene på de stationer, som man kommer forbi. På et tidspunkt springer Jan op: "Her skal vi af". Hopper ud af metroen, men dørene lukker lige bag ham. Jeg må fortsætte til næste station og tage toget i den anden retningen igen. 30 minutter senere finder vi hinanden igen. Vi står på hver side af et tog og kan ikke høre hinanden. Perronen er meget lang. Jeg går frem og tilbage uden at finde ham. En kvinde prikker mig på skulderen og peger. På den anden side, igennem togets vinduer står Jan og venter :o)

Vores hostel er et lille familiedrevet sted, som ligger placeret tæt ved Hongik Universitet. Det betyder, at området er proppet, proppet med restauranter. Folk på gaden er studerende. Udvalget af restauranter byder derfor på noget til enhver pengepung.

Aftenen er varm, men ikke mange steder har tradition for at servere udenfor. Vi fandt en restaurant med åbne døre hele vejen ud mod gaden. Deres speciale var grill. I midten af hvert bord var der en lille grill, hvor kødet blev stegt færdigt. Som altid blev der serveret mange små tilbehørsskåle med krydrede grøntsager. Man tager et grønt blad, lidt kød og nogle grøntsager, ruller det sammen og spiser det. 9.000 won pr. person.

Overnatning - Stay Korea Hostel, Seoul, Sydkorea
Adresse:566-4, Yeonnam-Dong, Mapo-Gu, Seoul
Godt:Engelsk talende ejer. Rent og pænt over det hele. Gratis Wifi og morgenmad.
Skidt:Toilet og bad på gangen
Karakter:7   Pris:   250,00 kr. (50000 KRW) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)