Isla Mujeres, Mexico: Tour de Isla Mujeres 
  Onsdag den. 04-02-2009

Isla Mujeres er kun 12 km lang, så en cykel er en god måde at få hele øen at se på. Leje af cykel en hel dag koster 100 pesos.

Øen er ganske udviklet. Vejene er gode, og de går hele vejen rundt om øen. North Beach er øens hovedby, men der ligger huse spredt over det hele. Det er også her, at øens bedste strand ligger. Husk den kan ikke sammenlignes med strandene i Tulum, som stadig har Yucatans fineste.

Omkring Punta Sur og langs østkysten ligger der store strandvillaer med udsigt direkte til Karibien - dog uden strand men med stejle klipper ned til vandet. Et minus for beboerne er, at østsiden vender ud mod havet, hvorfor vinden er stærk. Der er langt mere læ på vestsiden, hvor North Beach er placeret, da den vender ind mod Yucatan halvøen.

En cykeltur rundt på øen kræver ikke meget. Der er ganske få bakker, så distancen kan klares af alle. Alligevel foretrækker de fleste af se øen fra en golfbil, som nok er øens mest benyttede transportform.

Der er klart penge at spare og spændende lokale retter at finde på Comida Economicas, som er betegnelsen for mexicanske restauranter, der sælger billige retter. Vi kan klart anbefale Loncheria El Poc Chuc, som ligger i North Beach by. Fajita koster 45 pesos. 3 tacos koster 30 pesos. Nachos med salsa, bønner og ost koster 40 pesos.

Nachos laves ikke, som vi kender dem i Danmark, hvor vi ryster dem ud af en pose med forskellige smag. Man kan selvfølgelig sagtens købe den slags i butikker. Restauranter laver deres egne nachos selv, så de er store og sprøde med forskellige slags salsa til -uhm.

Overnatning - Posada Isle Mujeres, Isla Mujeres, Mexico
Adresse:Av. Juarez Norte SM. 01, Mza. 14 Lote 20.
Godt:Centralt beliggende samtidig med, at der også er stille. Alt er i gå afstand, så kig rundt, inden man bestemmer sig.
Skidt:Der er ingen aircondition.
Karakter:6   Pris:   101,25 kr. (250 MXN) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)