Isla Mujeres, Mexico: Isla Mujeres 
  Mandag den. 02-02-2009

Der går collectivos, minibusser, mellem de forskellige byer langs med den caribiske kyst. Ofte afgår de med kun 30 min mellemrum, og prisen er lav - 30 pesos pr person fra Playa del Carmen til Cancun, hvorfra man kan sejle ud til øen Isla Mujeres.

Enten hader eller elsker man Cancun. Det er et travlt sted, hvor der er gang i tingene. Vi tog direkte hen til Puerto Juarez, hvorfra båden til Isla Mujeres sejler. Vi venter med at udforske Cancun, da vi skal flyve herfra om et par dage til Florida.

En returbillet til Isla Mujeres koster kun 70 pesos, og turen tager ca 30 min. En fyr sad med sin guitar om bord og sang i håb om penge, og at en amerikansk producer måske ville opdage ham...

Isla Mujeres (Kvindernes ø) er øen, hvor piraterne "holdt" deres kvinder, mens de sejlede rundt og røvede farvandene. Det er i hvert fald, hvad en legende siger. Men ikke et dårligt sted at blive "opbevaret". Øen er flot med hvide strande og turkis vand. Stranden i Tulum er stadig ikke overgået. Den er fortsat den smukkeste og mest uspolerede, som vi har set i Mexico.

Isla Mujeres er 12 km lang og kun et par hundrede meter bred. Hovedbyen ligger i den nordlige ende, men de andre strande er også tilgængelige via veje rundt på øen. Der er intet så skønt og hyggeligt som stemningen på en ø. Folk er tilbagelænet. Det er muligt at gå rundt til alle ting. Der er sand over det hele. Smalle gader med restauranter.

Mexico har forstået budskabet om en ren natur. Det er både med til at tiltrække turister, samt bevare naturen uspoleret. Der er gang i riverne på stranden, hvor affald og tang samles sammen hver morgen. Der er også styr på affaldet i gaderne. Det er virkelig dejligt at se, hvordan naturen plejes, så lokale og turister ikke ødelægger den. Alt for ofte har vi set, hvordan fattigere lande er ligeglade.

Der er intet så forfriskende som en smoothie lavet af friske frugter. Mexico har specialiseret sig i et stort udvalg - alt lige fra honning, havregryn til nødder kan man få blandet i sin drik. En smoothie koster fra 15-40 pesos alt efter, hvor mange ingredienser, der er blandet i.

Om aftenen åbnede himlen sig rent bogstaveligt, og regnen væltede ned. Det lynede og tornede vildt i et par timer. Gader er belagt med cement og kun ganske få kloakafløb. Regnen fra husenes tage væltede ned i de smalle gader, som hurtigt blev oversvømmede. Folk løb i læ i vand til knæene. Det var en fantastisk oplevelse.

Overnatning - Posada Isle Mujeres, Isla Mujeres, Mexico
Adresse:Av. Juarez Norte SM. 01, Mza. 14 Lote 20.
Godt:Centralt beliggende samtidig med, at der også er stille. Alt er i gå afstand, så kig rundt, inden man bestemmer sig.
Skidt:Der er ingen aircondition.
Karakter:6   Pris:   101,25 kr. (250 MXN) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)