Tulum, Mexico: Maya ruiner - Tulums stolthed 
  Lørdag den. 31-01-2009

Det er billigt at spise lokalt, men nogle gange kan man godt blive lidt skuffet over maden. Som altid er der gode kokke og mindre gode kokke. Morgenmad bestod af tacos fra et lille gadekøkken. Der var mange lokale, der fik deres morgenmad der. Men vi fortrød lidt vores valg af spisested, da vi så, hvordan de tilberedte maden. De hakkede kyllingekød i stykker og blev ved med at rode rundt med fingrene i det.

Ofte er det en hel familie, der arbejder i samme lille gadekøkken. Stole og borde stilles op på gaden. Mødre, søstre, tanter og bedstemødre har travlt med at tilberede kød, skære salat, ælte, presse og bage tortillas. Brødrerne sørger for at tage imod bestillinger. Fædrene sidder ligesom og over våger det hele.

Gadekøkkener kan altid anbefales for ofte er de ganske gode. Et lille sted er så populært, at folk står i kø for at vente på et bord eller står op og spiser. Men maden er også virkelig god - en taco koster kun 7 pesos. Der er kun åbent om aftenen. Kig efter et lille primitivt sted, som ligger i enden af Tulum længst væk fra stranden - tæt ved Hotel Maya på hovedgaden.

Tulums Maya ruiner ligger med den flotteste udsigt over Caribien. Entre 51 pesos. Tulum betyder "mur", og navnet symboliserer muren, som omgav den gamle by. Navnet er givet i nyere tid. Byens oprindelige navn var "Zama" og henviser til de flotte solopgange, som ses over Caribien.

Tulum havde sin storhedstid fra 1200-1500 tallet, hvor dens position ud mod Caribien gjorde byen til en vigtig del af al handel langs den caribiske kyst. Skibene var heller ikke bygget solide nok til at sejle på det åbne hav, derfor sejlede de tæt langs med land for at styre uden om de større bølger.

Da europæerne ankom med deres skibe, undrede Maya indianerne sig over, hvem det var, der kom sejlende, og var de venlige. De sejlende handelsmænd spekulerede over, hvilke rigdomme landet gemte på. Desværre bragte de også sygdomme med, som gjorde en ende på Maya kulturen i Tulum.

Der er valg i morgen. Ny borgmester skal vælges, derfor er det strengt forbudt at servere alkohol på samtlige restauranter og barer. Sikke ærgerligt når det er lørdag... Men så er byrådet da sikker på, at ingen ligger derhjemme med tømmermænd og glemmer at stemme.

Overnatning - Hotel Casa Rosa, Tulum, Mexico
Adresse:I centrum af byen, kun 2 blokke fra hovedgaden
Godt:Aircondition er tiltrængt i denne varme. God placering
Skidt:Prisen er lidt dyr.
Karakter:7   Pris:   162,00 kr. (400 MXN) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)