Tulum, Mexico: Badebyen Tulum med ruiner 
  Fredag den. 30-01-2009

Standarden på busser i Mexico kan slet ikke sammenlignes med ret mange lande i Mellemamerika. Nye busser med aircondition. Sikke en luksus at køre rundt i. Turen fra Chetumal til Tulum tager 4 timer og koster 116 pesos pr mand.

Tulum er en rigtig backpacker by, som ligger ved stranden, men som også byder på gamle Maya ruiner. Tulum ligger på Yucatan halvøen, hvor den meget berømte ferieby, Cancun, også ligger. Der er kun ganske få store luksus hoteller i Tulum, og de ligger ikke synligt.

Yucatan er nok Mexicos mest besøgte turistdestination. Derfor findes Mexicos dyreste priser også her. Vi kan ikke mærke det endnu i Tulum. Det lykkedes os at finde Menu del Dia til kun 50 pesos igen.

De lokale restauranter byder ofte på god mad. Hvem ønsker ikke at kunne spise aftensmad for kun 7 pesos pr taco eller empanada inkl salatbar- vælg mellem kylling og oksekød... Efter kun 3 stk er man mæt :) Man sidder under et lille halvtag omgivet af lokale, for de ved også, at maden er super her.

Man kan vælge at bo nede ved stranden eller inde i byen. Internet, stort udvalg at restauranter og butikker findes inde i byen. Stranden er tættere på ruinerne. Men alt ligger stadig meget tæt. Kun et par kilometer imellem hver ting.

Vi foretrækker at bo inde i byen og tage en taxi eller en cykel ned til stranden om dagen. Så får man det bedste fra begge steder.

Overnatning - Hotel Casa Rosa, Tulum, Mexico
Adresse:I centrum af byen, kun 2 blokke fra hovedgaden
Godt:Aircondition er tiltrængt i denne varme. God placering
Skidt:Prisen er lidt dyr.
Karakter:7   Pris:   162,00 kr. (400 MXN) for et dobbeltværelse
Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god
(forrige dag)    (næste dag)