Inle Lake, Burma: Bådtur på Inle Lake 
  Torsdag den. 13-11-2008

Vi bor på nok det bedste guesthouse i byen - Queen Inn. Vores værtinde er utrolig glad og gavmild. Vi får ofte gratis juice. Vi har fået lime og papaya/lime juice og avokado lassie. Vi har også fået riskager med guacamole. Hendes gæstfrihed opvejer, at vi bor lige ved floden, hvor langbåde drøner forbi fra kl. 05.30 om morgenen.

En bådtur på søen koster 15000 kyat uanset, om det er en hel eller en halv dag. Man kan nemt tilbringe det meste af en dag på søen. Det er utroligt spændende bare at sejle rundt og observere livet på søen, som er 22 km lang og 11 km bred.

Der er byer langs med bredden og på selve søen. Der findes skoler, virksomheder og små købmænd i byerne på søen. Hvert hus er på stolper med både "parkeret" foran, så familien kan komme rundt. Børnene sejler også selv rundt.

Der er flydende markeder og flydende haver, hvor der dyrkes tomater. Folk sejler rundt langs rækker af tomatplanter for at passe og plukke dem. Alt liv foregår i en båd. De fisker og fragter dyr og varer frem og tilbage i langbåde.

Vi besøgte et væveri, en guld- og sølvsmed, en cigarfabrik samt long neck folket, med de mange ringe rundt om halsen for at gøre den længere. Vi købte bukser til 4000 kyat og en æske med 10 cigarer til 1500 kyat.

Folk ved søen har udviklet deres egen kendetegnende måde at ro på. De vikler det ene ben om åren for at hjælpe til med at ro, imens de balancerer på et andet ben. Det ser utrolig indviklet ud.

Vi spiste aftensmad ved "The 4 sisters" igen. Deres motto er "Pay as much as you like". Vi betalte lidt mere end sidst, vi spiste der - 8000 kyat for maden. Vi købte en falske lokal, ganske god, vin til 12 usd. Det er jo vores månedsdag i dag.

De er simpelthen så flinke. Desværre kan man ikke altid slippe for dårlig mave, selvom kokkene er flinke. Vi gik i hvert fald derfra med rumlende maver. Håber ikke, at det bliver til mere :)

Giv din Vurdéring af artiklen : dårlig god