Weekend i Sicilien
24-06-2010 - 27-06-2010

Hvis du ønsker at rejse let dvs. uden for meget bagage, giver Ryan Air dig mange valgmuligheder. Det er nemt og billigt at smutte væk for en weekend. Vi havde fundet billetter inkl. alle skatter og afgifter til kun 160,- pr stk tur/retur.

Sicilien har en bred vifte af aktiviteter og en farverig historie. Vi koncentrerede os om den vestlige del af øen, da vi kun havde 3 dages ferie.

Vi landede i den lille byen ved vestkysten kaldet Trapani. Byens største attraktion er de små øer, som ligger ganske tæt ved kysten. Levanzo og Marettimo er mindre øer med en rolig atmosfære, hvor man kan vandre og svømme. Favignana er den største ø med en lille by, der oser af hygge, små restauranter og laguner med flot turkis vand. Øen er ca. 6 km lang, så det er oplagt og dejligt billigt at leje et par cykler for at komme rundt. Vi kan varmt anbefale det, da man får mulighed for at se flere af de små flotte strande, der gemmer sig bag klipperne.

Der tilbydes også ture inde fra fastlandet, hvor man sejles rundt til flere øer, får mulighed for at udforske grotter og køle sig af, mens man snorkler.

Palermo er nem at komme til via tog eller bus. Denne by har en meget farverig historie, der handler om Siciliens berygtede mafia, som hovedsageligt boede her og i Napoli. I dag er Palermo en rolig turistby, der oser af italiensk charme, god mad og rødvin. Prøv at kigge forbi Catacombs of the Capuchins og oplev et ægte gys.

Sicilien er kendt for sine mange gode fiskeretter og den superlækre dessert Cannoli. En anden lokal men sund dessert er en tallerken med salat og dertil deres populære olivenolie.
    100 dkk svarede til 100 Danske kroner 
    745 dkk svarede til 100 Euro 

Italien
Favignana (18 billeder)Palermo (22 billeder)